Sonia Yang are doar zece ani si vorbeste fluent 10 limbi straine. Fetita tocmai a fost incoronata drept cea mai talentata lingvista din Nord-Vestul Angliei.

Sonia traieste in Stickport, dar s-a nascut in Taiwan. Inainte de inceperea ciclului primar, ea s-a mutat cu familia in Anglia, vorbind fluent la vremea respectiva japoneza, chineza si engleza.

De atunci si pana acum, Sonia a mai invatat patru limbi straine – germana, franceza, spaniola, portugheza – si, recent, a inceput sa ia lectii de kazaha si lugandan.

La concursul in cadrul caruia a fost desemnata cel mai bun lingvist au participat 5.000 de elevi din zona de Nord-Vest a Angliei, carora le-au fost testate cunostintele de limbi straine, dar si capacitatea de a asimila unele noi.

In mijlocul competitiei, Sonia a primit provocarea de a invata luguandan, o limba specifica zonei Niger-Congo in doar cateva saptamani. Pentru a se califica in acea parte a concursului, micuta invatase deja kazaha si portugheza.

"Lugandan a fost usor de invatat. Pe masura ce inveti limbi straine, cele noi ti se par din ce in ce mai simple", a spus Sonia jurnalistilor de la dailymail.co.uk.

Pentru fetita, urmatorul pas consta in faza nationala a concursului, care va avea loc in Londra, la sfarsitul acestui an.

"Sonia este o eleva desteapta si foarte muncitoare. Familia ei s-a mutat in tara noastra tocmai pentru a-i oferi cea mai buna educatie, iar noi ne bucuram ca a ales aceasta scoala", a declarat directorul institutiei in care invata micuta poliglota.


Subiecte: